29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

В Пловдив: Художници рисуват красотата на Стария град

В Стария Пловдив започна традиционният пленер „Творецът“, който ще продължи до 12 юни в дом „Иван Черноземски“ – Културен център „Бизнесът за Пловдив“.

Пловдив, Старият Пловдив“ е темата на творческата проява, а техниката на работа е с маслени бои. В пленера са поканени за участие пловдивските художници Емилия Арабаджиева, Лидия Симеонова, Николай Няголов, Иван Краевски и бургаският творец Добрин Вътев. Редом с тях ще рисуват и двама млади творци. Радостина Стоева – ученичка в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив и Искрен Дочев, ученик в Националната гимназия за сценични кадри и екранни изкуства.

Пленерът ще завърши с изложба от платната на участниците в него, която се открива на 12 юни. Част от творбите ще останат за Ротари „Пълдин-Пловдив“ и сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Най-често те биват дарявани на читалища и училища.

 

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ