11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

В Пловдив: Художници рисуват красотата на Стария град

В Стария Пловдив започна традиционният пленер „Творецът“, който ще продължи до 12 юни в дом „Иван Черноземски“ – Културен център „Бизнесът за Пловдив“.

Пловдив, Старият Пловдив“ е темата на творческата проява, а техниката на работа е с маслени бои. В пленера са поканени за участие пловдивските художници Емилия Арабаджиева, Лидия Симеонова, Николай Няголов, Иван Краевски и бургаският творец Добрин Вътев. Редом с тях ще рисуват и двама млади творци. Радостина Стоева – ученичка в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ – Пловдив и Искрен Дочев, ученик в Националната гимназия за сценични кадри и екранни изкуства.

Пленерът ще завърши с изложба от платната на участниците в него, която се открива на 12 юни. Част от творбите ще останат за Ротари „Пълдин-Пловдив“ и сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Най-често те биват дарявани на читалища и училища.

 

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ