7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

В Пловдив: Организират фестивал „Град След Пандемия“

Фестивал наречен „Град След Пандемия“ ще се проведе през месец май и началото на юни (01.05 до 06.06 2021) в Пловдив. Целта на организаторите е да повдигнат въпроси свързани с града и нуждите от промени в различните сфери след пандемията. Темите, които ще бъдат засегнати чрез различни активности и прояви са – „Екологичен и чист Град“, „Жив и действащ Град“, „Приобщаващ и устойчив Град“ и „Активен Град“.

Идеята на форума е да даде възможност на всички граждани да участват активно в изграждането на едно ново, различно, устойчиво, равнопоставено и здравословно бъдеще на градовете и в частност на Пловдив.

Експерти, администрация и граждани заедно ще търсят възможни решения на проблеми свързани с публичните пространства, градското планиране, сградния фонд, мобилността, образованието, културата и други.

Снимка:iStock

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ