15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

В Пловдив: Организират фестивал „Град След Пандемия“

Фестивал наречен „Град След Пандемия“ ще се проведе през месец май и началото на юни (01.05 до 06.06 2021) в Пловдив. Целта на организаторите е да повдигнат въпроси свързани с града и нуждите от промени в различните сфери след пандемията. Темите, които ще бъдат засегнати чрез различни активности и прояви са – „Екологичен и чист Град“, „Жив и действащ Град“, „Приобщаващ и устойчив Град“ и „Активен Град“.

Идеята на форума е да даде възможност на всички граждани да участват активно в изграждането на едно ново, различно, устойчиво, равнопоставено и здравословно бъдеще на градовете и в частност на Пловдив.

Експерти, администрация и граждани заедно ще търсят възможни решения на проблеми свързани с публичните пространства, градското планиране, сградния фонд, мобилността, образованието, културата и други.

Снимка:iStock

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ