7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

В Пловдив: Бизнесът блокира булеварди заради разбито шосе

Представители на бизнеса, чиито фирми са базирани в индустриалната зона на Рогошко шосе излизат на протест в петък, 25 февруари. Между 12 и 14 ч. по обед протестиращите ще блокират колелото на бул. „България“ и моста на остров Адата, гласи съобщението, което организаторите разпространяват в мрежата.

Те канят кмета Здравко Димитров, ресорния му заместник и областния управител Йордан Иванов да дойдат пред протестиращите и да обяснят, защо ключовата за Пловдив артерия като „Рогошко шосе“ е оставена на произвола, а преминаването през разбития участък е истинско изпитание за водачите и на леки коли, и на тежкотоварни камиони.

Ето и апела за протест, който организаторите разпространяват в мрежата без редакторска намеса:

Граждани от групата “Рогошко шосе” и представители на бизнеса се обърнаха към нас за подкрепа във връзка с окаяното състояние на шосето, пишат от групата „Спаси Пловдив“.

Ще поставим въпроса и за забавянето по водния проект ✅Сдружението “Спаси Пловдив” застава зад този проблем и тъй като от много време се наслушахме на обещания, организираме ефективен граждански протест на 25-02-2022 от 12 -14 часа, като ще блокираме новото колело на бул.България и моста на Адата. ✅Протеста няма политически искания. За тази цел сме уведомили община Пловдив по надлежния ред. ✅Ще поканим Кмета, Зам.Кмета и Областния управител . ✅Искаме дата за начало на ремонта !

 

Related Articles

Събират информация за всички ремонти в София на едно място

Кметът на София Васил Терзиев настоява за силен синхрон между експлоатационните дружества и капиталовата програма на Общината при ремонтите в града. За тази цел...

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ