26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

В Перник: С над половин милион лева реновират най-голямата спортна зала

Спортната зала в Перник – „Борис Гюдеров” ще бъде ремонтирана за първи път от построяването й през 1976 г., информират от администрацията в града. Дейностите ще струват 530 000 лв., а финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Планът е от следващата седмица да започнат строителните дейности по ремонта. Предвижда се смяна на хидроизолацията, на съществуващата стара дограма и цялостно енергийно саниране на фасадата с термопанели. Осветлението също ще бъде напълно обновено.

От общината се надяват след приключване на планираните дейности да спечелят и второ финансиране, с което да предприемат цялостен ремонт и обновяване на интериора на спортната зала.

Междувременно с допълнителен трансфер от 360 хил. лева по бюджета на общината ще се изгради и допълнително водоснабдяване. То ще бъде от пречиствателната станция за питейни води в кв. „Църква“ до село Кралев дол. Изграждането на водопроводната връзка е нужно, тъй като местните водоизточници в селото са с малък дебит и недостатъчни за водоснабдяването му.

През тази година се предвижда и обновяване на вътрешната водопроводна мрежа на селата Расник, Радуй, Селищен Дол, Кралев дол, Драгичево, Ярджиловци, Дивотино и Люлин.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ