11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

В Перник: С над половин милион лева реновират най-голямата спортна зала

Спортната зала в Перник – „Борис Гюдеров” ще бъде ремонтирана за първи път от построяването й през 1976 г., информират от администрацията в града. Дейностите ще струват 530 000 лв., а финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Планът е от следващата седмица да започнат строителните дейности по ремонта. Предвижда се смяна на хидроизолацията, на съществуващата стара дограма и цялостно енергийно саниране на фасадата с термопанели. Осветлението също ще бъде напълно обновено.

От общината се надяват след приключване на планираните дейности да спечелят и второ финансиране, с което да предприемат цялостен ремонт и обновяване на интериора на спортната зала.

Междувременно с допълнителен трансфер от 360 хил. лева по бюджета на общината ще се изгради и допълнително водоснабдяване. То ще бъде от пречиствателната станция за питейни води в кв. „Църква“ до село Кралев дол. Изграждането на водопроводната връзка е нужно, тъй като местните водоизточници в селото са с малък дебит и недостатъчни за водоснабдяването му.

През тази година се предвижда и обновяване на вътрешната водопроводна мрежа на селата Расник, Радуй, Селищен Дол, Кралев дол, Драгичево, Ярджиловци, Дивотино и Люлин.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ