28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

В Несебър обсъждат придобиването на инфраструктурата на Слънчев бряг

Започна извънредната сесия в Несебър. Общинските съветници в морския град се събират, за да гласуват решение кметът на Несебър да започне преговори с правителството за придобиване на собствеността върху инфраструктурата на курортния комплекс Слънчев бряг.

Смесената собственост, при която държавата в лицето на едноименното акционерно дружество стопанисва източната част на комплекса, а общината – западната, води до редица неуредици.

Половината главна улица, която е между Слънчев бряг-Запад и Изток, половината е на държавата, половината е на общината. Според изпълнителният директор на акционерното дружество Златко Димитров не трябва да се прехвърля инфраструктурата на Слънчев бряг Изток към община Несебър. По думите му безвъзмездно прехвърляне би нарушило интересите на акционерите.

Развръзката и решението по казуса предстоят.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ