14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

В Несебър обсъждат придобиването на инфраструктурата на Слънчев бряг

Започна извънредната сесия в Несебър. Общинските съветници в морския град се събират, за да гласуват решение кметът на Несебър да започне преговори с правителството за придобиване на собствеността върху инфраструктурата на курортния комплекс Слънчев бряг.

Смесената собственост, при която държавата в лицето на едноименното акционерно дружество стопанисва източната част на комплекса, а общината – западната, води до редица неуредици.

Половината главна улица, която е между Слънчев бряг-Запад и Изток, половината е на държавата, половината е на общината. Според изпълнителният директор на акционерното дружество Златко Димитров не трябва да се прехвърля инфраструктурата на Слънчев бряг Изток към община Несебър. По думите му безвъзмездно прехвърляне би нарушило интересите на акционерите.

Развръзката и решението по казуса предстоят.

Related Articles

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ