15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

В Деня на чистия въздух: Проверки по строителни обекти и депа за отпадъци

Днес – 7 септември отбелязваме Международния ден на чистия въздух за синьо небе на ООН. Мотото на тазгодишното издание е „Здравословен въздух, здрава планета“. Първото издание на празника е през 2020 година с цел да се повиши обществената осведоменост относно действията за подобряване на качеството на въздуха.

Тази година Община Пловдив ще отбележи Деня на въздуха за първи път като от Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ са предвидили редица активности от информационен, образователен и контролен характер.

През целия ден граждани ще могат да посетят пункта за мониторинг качеството на атмосферния въздух „Каменица”, за да видят как работи автоматичната измервателна станция, да проследят данните за състоянието на въздуха в реално време, както и да разговарят със специалисти.

Организира се и пленер за деца, в който малки художници ще демонстрират как изглежда чистият въздух през техните очи.

Екипи на Пловдивския общински инспекторат ще извършват и проверки на различни дейности, които потенциално могат да нарушат качеството на въздуха в града като строителни площадки, сметища, депа за изгаряне на отпадъци и др.

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ