14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

В готовност: Близо 400 машини ще чистят снега в София 

Над 330 машини, снегопочистваща техника, е предвидена за зимния сезон за почистването на София. Приключват проверките за готовността на всички ангажирани с дейността фирми, които отговарят за зимното почистване на територията на столицата. Това заяви зам.-кметът по екология на София Десислава Билева, която провери готовността на почистващите фирми за началото на зимния сезон.

Извършена е инспекция на всички фирми – цялата техника е на място, осигурени са и нужните реагенти за почистване. Разполагаме с над 330 снегорина, включително и 78 броя малогабаритна техника, която да се ползва за дейността във вътрешнокварталните улици. Налични са и нужните количества смеси за обработки.

За планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“ ще се използва само пясък.

При прогноза за снеговалеж, два часа преди това, снегорините трябва да са на 68 точки, местостоянки, на различни места в града и трябва да бъдат в готовност да започнат да чистят.

Съгласно изискванията спирките на градския транспорт, подходите към подлези и метростанции, е необходимо да бъдат почистени до 7.30 часа. За всеки брой непочистена спирка санкцията е 2000 лв. Специализираната техника за зимно почистване отговаря екологични стандарти ЕВРО 6. Екипите на Столичен инспекторат извършват контрол на работата по почистване.

Related Articles

Гилдията в Пловдив отбелязва професионалния си празник с изложба

„Архитектите рисуват“ е името на изложбата, която ще бъде открита на Световния ден на архитектурата /2 октомври/ в Цар Симеоновата градина в Пловдив до...

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ