12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

В готовност: Близо 400 машини ще чистят снега в София 

Над 330 машини, снегопочистваща техника, е предвидена за зимния сезон за почистването на София. Приключват проверките за готовността на всички ангажирани с дейността фирми, които отговарят за зимното почистване на територията на столицата. Това заяви зам.-кметът по екология на София Десислава Билева, която провери готовността на почистващите фирми за началото на зимния сезон.

Извършена е инспекция на всички фирми – цялата техника е на място, осигурени са и нужните реагенти за почистване. Разполагаме с над 330 снегорина, включително и 78 броя малогабаритна техника, която да се ползва за дейността във вътрешнокварталните улици. Налични са и нужните количества смеси за обработки.

За планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“ ще се използва само пясък.

При прогноза за снеговалеж, два часа преди това, снегорините трябва да са на 68 точки, местостоянки, на различни места в града и трябва да бъдат в готовност да започнат да чистят.

Съгласно изискванията спирките на градския транспорт, подходите към подлези и метростанции, е необходимо да бъдат почистени до 7.30 часа. За всеки брой непочистена спирка санкцията е 2000 лв. Специализираната техника за зимно почистване отговаря екологични стандарти ЕВРО 6. Екипите на Столичен инспекторат извършват контрол на работата по почистване.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ