24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

В Белослав спечелиха проект за разделно събиране на отпадъците и рециклиране

Варненската община Белослав започва изпълнение на проект за разделно сметосъбиране и рециклиране на боклука. Той се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020г. и е на стойност 389 700 лв.

За да функционира модерната система, по проекта ще бъдат доставени 11 сета с по 3 контейнера за разделно събиране на отпадъците, 11 бетонни бункера, както и специална надстройка за повдигане и разтоварване на подземни контейнери.

Чрез използването на специализирана техника системата ще осигури разделното събиране на отпадъци в Белослав на места с концентрация на търговски обекти, общински и административни сгради. Ще бъде приложен и модел за информиране и мотивиране на населението за разделно събиране на боклука, уточняват от администрацията на община Варна.

 

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ