34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Въпреки скъпия ток: Кадин мост над река Струма ще бъде осветен

Художественото осветление на историческия Кадин мост на река Струма няма да се спира – въпреки нарастващите сметки за ток, казаха от местната управа в Невестино. Съоръжението, което е построено през 1470 година, се превърна в емблема на общината. 

Кадин мост беше реновиран изцяло м.г. с пари по Програмата за трансгранично сътрудничество за около 400 000 лева по проект със Северномакедонската община Проби щип.

Мостът е дълъг около 120 м. Има художествено осветление, което се управлява електронно според стъмването и зазоряването, но е към уличното осветление на с. Невестино. 

И макар във всичките 23 села в общината да е въведено спиране на уличното осветление след полунощ, мостът, който е паметник на културата и все по-посещавана туристическа дестинация, остава осветен през цялата нощ, пояснява зам.-кметът на Невестино Йордан Глогов.

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ