13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Въпреки пандемията: Отварят Коледните базари във Виена

Въпреки пандемията, карантината и ограниченията Коледни базари във Виена ще има тази година, обявиха местните австрийски власти. Те ще отворят врати на12 ноември при спазване на специално разработена концепция за сигурност и специфични мерки за всеки отделен базар. Основното изискване за функционирането им е отговорното поведение на посетителите, дистанцията и задължителното носене на маски.

В австрийската столица ще заработят 18 базара с общо 852 щанда, което е със 178 щанда по-малко от миналата година. Специално назначени стюарди ще следят за спазването на защитните мерки и реда.

Както повелява традицията по Коледа, на базарите ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. Надеждите са тази ежегодна атракция да повдигне духа на виенчани, въпреки трудностите покрай коронакризата.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ