7 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Въпреки пандемията: Отварят Коледните базари във Виена

Въпреки пандемията, карантината и ограниченията Коледни базари във Виена ще има тази година, обявиха местните австрийски власти. Те ще отворят врати на12 ноември при спазване на специално разработена концепция за сигурност и специфични мерки за всеки отделен базар. Основното изискване за функционирането им е отговорното поведение на посетителите, дистанцията и задължителното носене на маски.

В австрийската столица ще заработят 18 базара с общо 852 щанда, което е със 178 щанда по-малко от миналата година. Специално назначени стюарди ще следят за спазването на защитните мерки и реда.

Както повелява традицията по Коледа, на базарите ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. Надеждите са тази ежегодна атракция да повдигне духа на виенчани, въпреки трудностите покрай коронакризата.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ