21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Въпреки пандемията: Отварят Коледните базари във Виена

Въпреки пандемията, карантината и ограниченията Коледни базари във Виена ще има тази година, обявиха местните австрийски власти. Те ще отворят врати на12 ноември при спазване на специално разработена концепция за сигурност и специфични мерки за всеки отделен базар. Основното изискване за функционирането им е отговорното поведение на посетителите, дистанцията и задължителното носене на маски.

В австрийската столица ще заработят 18 базара с общо 852 щанда, което е със 178 щанда по-малко от миналата година. Специално назначени стюарди ще следят за спазването на защитните мерки и реда.

Както повелява традицията по Коледа, на базарите ще се предлагат храни, напитки и различни сувенири. Надеждите са тази ежегодна атракция да повдигне духа на виенчани, въпреки трудностите покрай коронакризата.

Related Articles

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ