18 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Възстановяват дъждоотвеждащите шахти по уличната мрежа в Хасково

Започна възстановяване на дъждоотвеждащи шахти, които са останали под пластове асфалт при ремонти на уличната мрежа в Хасково, съобщиха от Общината.

Над 30 такива инсталации откриха екипите на общинската фирма „Екопрогрес“ съвместно с ВиК-Хасково. Действията за намиране на запушените шахти са били разпоредени от кмета на община Хасково Станислав Дечев по повод наводняването и при най-малкия дъжд на платното на ул. „Дунав“ при кръстовището с бул. „В. Левски“ и кръстовището на бул. „Ст. Стамболов“ и бул. „В. Левски“.

Подписаха договор за обновяване на подхода към монумента на Богородица в Хасково

„Оказва се, че само от кръговото движение до ВиК до изхода за Димитровград асфалтираните шахти са над 30“, съобщи заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, цитиран от общинския пресцентър.

От няколко дни екипите на „Екопрогрес“ работят по отсечката и възстановяват дъждоотвеждащите шахти, като след приключване на работа там, предстои проверка и на други места в града.

Дейностите по ремонта на шахтите ще продължат докато времето позволява, а през пролетта на 2021 г. ще бъде възобновена за целия град.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ