34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Възстановяват дъждоотвеждащите шахти по уличната мрежа в Хасково

Започна възстановяване на дъждоотвеждащи шахти, които са останали под пластове асфалт при ремонти на уличната мрежа в Хасково, съобщиха от Общината.

Над 30 такива инсталации откриха екипите на общинската фирма „Екопрогрес“ съвместно с ВиК-Хасково. Действията за намиране на запушените шахти са били разпоредени от кмета на община Хасково Станислав Дечев по повод наводняването и при най-малкия дъжд на платното на ул. „Дунав“ при кръстовището с бул. „В. Левски“ и кръстовището на бул. „Ст. Стамболов“ и бул. „В. Левски“.

Подписаха договор за обновяване на подхода към монумента на Богородица в Хасково

„Оказва се, че само от кръговото движение до ВиК до изхода за Димитровград асфалтираните шахти са над 30“, съобщи заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, цитиран от общинския пресцентър.

От няколко дни екипите на „Екопрогрес“ работят по отсечката и възстановяват дъждоотвеждащите шахти, като след приключване на работа там, предстои проверка и на други места в града.

Дейностите по ремонта на шахтите ще продължат докато времето позволява, а през пролетта на 2021 г. ще бъде възобновена за целия град.

Related Articles

Столицата – първенец по изграждане на нови офис площи

Пловдив и Варна все още изостават от столицата по отношение на изграждане на нови офис площи. Това сочи последният доклад на Colliers за пазара...

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ