22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Възстановяват дъждоотвеждащите шахти по уличната мрежа в Хасково

Започна възстановяване на дъждоотвеждащи шахти, които са останали под пластове асфалт при ремонти на уличната мрежа в Хасково, съобщиха от Общината.

Над 30 такива инсталации откриха екипите на общинската фирма „Екопрогрес“ съвместно с ВиК-Хасково. Действията за намиране на запушените шахти са били разпоредени от кмета на община Хасково Станислав Дечев по повод наводняването и при най-малкия дъжд на платното на ул. „Дунав“ при кръстовището с бул. „В. Левски“ и кръстовището на бул. „Ст. Стамболов“ и бул. „В. Левски“.

Подписаха договор за обновяване на подхода към монумента на Богородица в Хасково

„Оказва се, че само от кръговото движение до ВиК до изхода за Димитровград асфалтираните шахти са над 30“, съобщи заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев, цитиран от общинския пресцентър.

От няколко дни екипите на „Екопрогрес“ работят по отсечката и възстановяват дъждоотвеждащите шахти, като след приключване на работа там, предстои проверка и на други места в града.

Дейностите по ремонта на шахтите ще продължат докато времето позволява, а през пролетта на 2021 г. ще бъде възобновена за целия град.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ