7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Възстановяват в автентичния вид изгорелия покрив на „Купола“ в Благоевград

Покривът на изгорялата в центъра на Благоевград ембематична сграда „Купола“ ще бъде възстановен изцяло, без да се променя визията му. Това заяви кметът на общината Илко Стоянов след големия пожар през уикенда, който едва не заличи до основи една от архитектурните перли в града. Желанието на общинското ръководство е при изграждането на новия купол да бъдат приложени всички съвременни строителни технологии за здравина, сигурност и безопасност.

Към момента на пожара покривната конструкция на сградата е била морално остаряла, което е затруднило допълнително работата на пожарникарите при гасене на огнената стихия. Затова експерти смятат, че след ремонта, освен възстановен в първоначалния си вид, новият купол няма да бъде и толкова пожароопасен.

От администрацията в града са ангажирани да съдействат на всички собственици на обектите в пострадалата сграда с логистична помощ. Приоритет ще бъде бързото придвижване на необходимите документи за навременното възстановяване на засегнатите обекти.

При пожара в почивните в „Купола“, освен помещаващият се клон на банка, са пострадали и залепените за нея нощни заведения, магазини и офиси.

Днес ще се прави щателен оглед за установяване и описване на нанесените щети.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Събират информация за всички ремонти в София на едно място

Кметът на София Васил Терзиев настоява за силен синхрон между експлоатационните дружества и капиталовата програма на Общината при ремонтите в града. За тази цел...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ