8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Въжена атракция отваря врати в нашенски курорт

Въженият парк в курортния град Вършец отваря врати за посетители от 3 юли, съобщиха от общинската администрация. Ентусиасти могат да щурмуват атракциона от 10,00 до 13,00 часа и следобед от 14,00 до 19,00 часа.

Съоръжението е сред най-големите в България. Изградено е по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег България – Сърбия 2014-2020 г.

Въжената площадка разполага с 45 елемента с различна трудност. Тя е най-дългата в страната. Близо два часа са необходими, за да се премине през целия маршрут по въжетата. В зоната има разнородни по трудност трасета, предназначени за различните възрастови категории. Инструктори се грижат за сигурността и забавлението на посетителите като дават постоянни указания.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ