15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Въвеждат нова организация на движението по пътя Габрово-Шипка-Казанлък

Във връзка с честванията на Националния празник на България – 3 март е въведена следната временна организация на движение по пътя Габрово-връх Шипка-Казанлък. За времето от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март, ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства през прохода Шипка.

Транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката. Забраната не важи за организирания междуградски автобусен транспорт от редовни пътнически линии, движещ се по утвърден маршрут.

Движението до връх Шипка на 3 март, от север и от юг, ще се осъществява еднопосочно:

– от 5:30 до 13:00 часа от Габрово и от Казанлък към връх Шипка

– от 13:00 до 17:00 часа от връх Шипка обратно към Габрово и към Казанлък

Паркирането на автомобилите в района на връх Шипка ще става по разпореждане на полицейските екипи.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово, от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл.“Възраждане“.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ