28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Входът на Несебър ще се сдобие с нова визия

Община Несебър стартира дейности по реконструкция на пешеходната зона в началото на ул. „Хан Крум“. За да се изпълнят поставените по план задачи, ресорните общински звена отстраниха дървета, част от които са изсъхнали и представляват опасност за пешеходците.

След приключване на строителните дейности ще бъдат засадени нови дървета и крайпътното озеленяване ще бъде възстановено. В последните месеци община Несебър предприе сериозни стъпки към осъществяване на плановете си за зелен пояс в селищата на общината, където бяха засадени 1700 нови дървета от подходящи за местните условия видове.

Плановете за ремонт по ул. „Хан Крум“ включват още изграждане на комбинирана алея за пешеходци и велосипедисти и оформяне на зони за отдих, където ще се монтират пейки, за да се осигури място за отмора.

Общината отново призовава участниците в движението – автомобилисти и пешеходци, за повишено внимание при преминаване през района на ремонтните дейности.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ