12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Входът на Несебър ще се сдобие с нова визия

Община Несебър стартира дейности по реконструкция на пешеходната зона в началото на ул. „Хан Крум“. За да се изпълнят поставените по план задачи, ресорните общински звена отстраниха дървета, част от които са изсъхнали и представляват опасност за пешеходците.

След приключване на строителните дейности ще бъдат засадени нови дървета и крайпътното озеленяване ще бъде възстановено. В последните месеци община Несебър предприе сериозни стъпки към осъществяване на плановете си за зелен пояс в селищата на общината, където бяха засадени 1700 нови дървета от подходящи за местните условия видове.

Плановете за ремонт по ул. „Хан Крум“ включват още изграждане на комбинирана алея за пешеходци и велосипедисти и оформяне на зони за отдих, където ще се монтират пейки, за да се осигури място за отмора.

Общината отново призовава участниците в движението – автомобилисти и пешеходци, за повишено внимание при преминаване през района на ремонтните дейности.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ