16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Втора Лятна строителна академия стартира в Габрово

След изключително успешно пилотно събитие през 2019 г., второто издание на Leaders Summer Academy отново ще събере мотивирани ученици и студенти от първи курс на работната площадка.

Освен да спортуват и да се забавляват, те ще запретнат ръкави, за да усвоят нови знания и умения от строителния свят. В контекста на промените, настъпили в ситуация на пандемия, участниците ще създадат заедно арт инсталация, тълкуваща близостта и комуникацията.

Модерната скулптурна творба ще бъде специално монтирана и ще остане на място в Габрово, за да напомня преосмислянето на ценностите и предизвикателствата, пред които всички сме изправени.

Тя представлява две човешки фигури, символизиращи ситуацията – опитващи се да се докоснат, но отдалечени от обстоятелствата. Такова е и положението в момента – макар и социално дистанцирани, ние се стремим един към друг, защото комуникацията и близостта осмисля всичко останало. За първи път подобна лятна академия има за цел да създаде нещо, което да остане в градската среда, уточняват организаторите.

Паралелно с това, предстоят разнообразни работилници, на които  специалисти от 16 водещи строителни компании ще споделят своя опит.

Работилниците ще включват запознаване с безопасните условия на труд, изграждане на зидарии, направа на кофражи, монтаж и демонтаж на окачена фасада. Младите участници ще научат и за строителството на мостове, реденето на паваж, полагането на изолации и изграждането на сградни инсталации.

Събитието ще се състои в рамките на 48 часа, между 2-ри и 4-ти септември и ще събере 60 участници.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ