24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Втора годишна конференция на Съвета за икономически анализи

На 24-ти и 25-ми юни в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе втората годишна конференция на Съвета за икономически анализи. Събитието се организира съвместно от Министерския съвет на Република България, Софийския университет „Свети Климент Охридски“ с активното участие на Стопанския факултет на университета, и Европейската икономическа асоциация.

В рамките на форума ще бъдат представени научни доклади, посветени на различни теми, като парична и фискална политика, международна търговия, икономически растеж, пазар на труда и образователни политики, финанси и кредит, инфлация и др. Участниците са от водещи академични и изследователски институции в областта на икономическата наука и приложенията й. Сред тях са Университетът на Чикаго, Нюйоркският универсиет, Университетът Тилбург, Норвежкото бизнес училище BI, Международният Валутен Фонд, Европейската централна банка, Федералният резерв, Световната банка, Бундесбанката, Норвежката централна банка и др.

Ключовата презентация на конференцията ще бъде на проф. Виргилиу Мидриган от Нюйоркския университет, който ще представи своята работа върху динамиката на инфлацията при големи инфлационни шокове. На специално събитие по време на конференцията ще бъде оповестен и Годишния доклад на Съвета за 2023-та година. Ще бъде проведена и панелна дискусия на тема „Икономическото бъдеще на България: демография, инвестиции и членство в еврозоната“. В нея ще участват Людмила Петкова, председател на СИА и вицепремиер и министър на финансите на Република България, доц. Ралица Симеонова-Ганева от Софийския Университет „Св. Климент Охридски“, Джеф Готлийб, старши регионален директор на МВФ за централна, източна и югоизточна Европа, Десислава Николова, старши икономист в офиса на Световната Банка в София и Атанас Пеканов, икономист в Института WIFO във Виена. Програмата включва и постерна сесия, в рамките на която ще бъдат представени резултатите от научни изследвания на докторанти и студенти.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ