18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Временно: Ключова улица в Пловдив става пешеходна

Част от емблематичната улица „Иван Вазов“ в центъра на Пловдив се преобразява в пешеходна зона за 10 дни. От 30 август до 8 септември отсечката между прилежащите улици „Авксентий Велешки“ и „Кръстьо Пастухов“ се затваря за движение на пътни превозни средства, информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Реорганизацията е заради предстоящия фестивал „Улица Станционна“ (някогашното име на днешната „Иван Вазов“), който ще се състои от 1 до 6 септември . На различни „станции“ в новообособената пешеходна зона са предвидени културни събития, които ще се случат в дните около празника на Пловдив – 6 септември, когато ще бъде чествана и 138-ата годишнина от Съединението на България.

Припомняме, че община Пловдив има проект за превръщането на тази част от ул. „Иван Вазов“ в постоянна пешеходна зона. Той е изпратен през месец май за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство. Предстоящото 10-дневно затваряне за автомобили ще е тест за ефекта от практическото прилагане на проекта.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ