7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Временно: Ключова улица в Пловдив става пешеходна

Част от емблематичната улица „Иван Вазов“ в центъра на Пловдив се преобразява в пешеходна зона за 10 дни. От 30 август до 8 септември отсечката между прилежащите улици „Авксентий Велешки“ и „Кръстьо Пастухов“ се затваря за движение на пътни превозни средства, информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Реорганизацията е заради предстоящия фестивал „Улица Станционна“ (някогашното име на днешната „Иван Вазов“), който ще се състои от 1 до 6 септември . На различни „станции“ в новообособената пешеходна зона са предвидени културни събития, които ще се случат в дните около празника на Пловдив – 6 септември, когато ще бъде чествана и 138-ата годишнина от Съединението на България.

Припомняме, че община Пловдив има проект за превръщането на тази част от ул. „Иван Вазов“ в постоянна пешеходна зона. Той е изпратен през месец май за съгласуване в Националния институт за недвижимо културно наследство. Предстоящото 10-дневно затваряне за автомобили ще е тест за ефекта от практическото прилагане на проекта.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ