19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Впечатляваща кръгова марина строят в Монако

Кала дел Форте е най-новото пристанище на Монако Порт. Разположено е на зашеметяващия бряг на Вентимиля (Италия), на по-малко от осем мили от самия Монако. Вентимиля е град и община в Северна Италия, в провинция Империя в Лигурия. Намира се на 130 км от Генуа и на 7 км от Франция. Градът е епископски център и морски курорт, а постоянните му жители са не повече от 26 хиляди. Марината е същинското сърце на този неземно красив италиански курорт.

Официалното откриването на съоръжението – кръгова марина е планирано за месец октомври, а инвеститорите са категорични, че мястото покрива най-високите стандарти за безопасност и устойчивост.

Към момента са завършени около 80% от строителните дейности в морето и около 28% от наземните работи по проекта за пристанището.

То ще предлага докове за 178 яхти, лодки и плавателни съдове с дължина до 70 метра (230 фута).

Cala del Forte ще бъде напълно интегрирано с Port Hercules и Port Fontvieille и клиентите му ще се възползва напълно от всички операции, които тези пристанища предлагат.

Related Articles

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ