14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Впечатляваща кръгова марина строят в Монако

Кала дел Форте е най-новото пристанище на Монако Порт. Разположено е на зашеметяващия бряг на Вентимиля (Италия), на по-малко от осем мили от самия Монако. Вентимиля е град и община в Северна Италия, в провинция Империя в Лигурия. Намира се на 130 км от Генуа и на 7 км от Франция. Градът е епископски център и морски курорт, а постоянните му жители са не повече от 26 хиляди. Марината е същинското сърце на този неземно красив италиански курорт.

Официалното откриването на съоръжението – кръгова марина е планирано за месец октомври, а инвеститорите са категорични, че мястото покрива най-високите стандарти за безопасност и устойчивост.

Към момента са завършени около 80% от строителните дейности в морето и около 28% от наземните работи по проекта за пристанището.

То ще предлага докове за 178 яхти, лодки и плавателни съдове с дължина до 70 метра (230 фута).

Cala del Forte ще бъде напълно интегрирано с Port Hercules и Port Fontvieille и клиентите му ще се възползва напълно от всички операции, които тези пристанища предлагат.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

София: Стартира форум за опазване на архитектурното наследство на България и Италия

Събитието е по повод Международния ден на архитектурата Международен форум "История и бъдеще – световното културно историческо наследство на България и Италия" започва на 2...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ