20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Внимание: Ремонт на АМ „Марица“ от Капитан Андреево до Свиленград

Започва ремонт на АМ „Марица“ в участъка от Капитан Андреево до Свиленград, от км 107 до км 101. Ремонтните дейности стартират с 6-километровия участък в платното за Хасково. От днес движението в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка. Ще има нова маркировка, пътни знаци и мантинели.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт.

Ще се ремонтират 4 км (от км 103 до км 107), 2 моста, селскостопански подлез. Планът на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда и подмяна на пътната настилка и маркировката, монтиране на нови знаци и мантинели.

Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Дейностите ще се изпълняват от дружеството „АБ“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистралния участък.

Oграничението на скоростта на движение в участъка с ремонт e до 50 км/ч, напомнят от АПИ .

 

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ