26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Внимание: Ремонт на АМ „Марица“ от Капитан Андреево до Свиленград

Започва ремонт на АМ „Марица“ в участъка от Капитан Андреево до Свиленград, от км 107 до км 101. Ремонтните дейности стартират с 6-километровия участък в платното за Хасково. От днес движението в отсечката ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка. Ще има нова маркировка, пътни знаци и мантинели.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт.

Ще се ремонтират 4 км (от км 103 до км 107), 2 моста, селскостопански подлез. Планът на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда и подмяна на пътната настилка и маркировката, монтиране на нови знаци и мантинели.

Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Дейностите ще се изпълняват от дружеството „АБ“ АД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистралния участък.

Oграничението на скоростта на движение в участъка с ремонт e до 50 км/ч, напомнят от АПИ .

 

Related Articles

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ