20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

ВМЗ Сопот откри нов цех за пълнене на снаряди

Нов цех за автоматично пълнене на боеприпаси бе открит на площадка „Иганово“ на ВМЗ ЕАД – Сопот. В него са инвестирани близо 25 милиона лева собствени средства на дружеството.

Събитието е от огромно значение за най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България, защото бележи нов етап в развитието на производството, свързан с въвеждане на нови, по-високи стандарти за качество и безопасност на работата.

Новият 835-и цех е без аналог като технология, а условията на труд в него – повече от отлични“, каза изпълнителният директор на държавното дружество д-р инж. Иван Гецов.

Областният управител Дани Каназирева приветства ръководството и служителите на военния комплекс и подчерта, значението му за целия регион – както в икономическо, така и в социално отношение.

Знаем, че няма семейство тук, което по един или друг начин да не е свързало съдбата си с Вазовски Машиностроителни заводи. През годините ВМЗ показа, че може да устои на всякакви превратности, че традициите могат прекрасно да се съчетават с новите изисквания на времето, така, че ВМЗ да бъде най-голямото предприятие от военнопромишления комплекс в България, посочи областният управител.

Изпълнителният директор съобщи, че през последните години ВМЗ инвестира над 150 милиона лева за подобряване на технологичната база и за безопасни условия на труд. 70% от базата и оборудването на дружеството са подменени с нови, продукцията е по-висококачествена. Паралелно с подобряване на технологичната база и инвестициите, дружеството е трябвало да изплаща и стари задължения в немалък размер, които може да се каже, че вече са стопени.

Related Articles

Приключва реставрацията на ранносредновековната базилика от 6 век на Перперикон

До дни реставрацията на ранносредновековната базилика от 6 век в южния квартал на Перперикон ще приключи напълно, съобщи ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров....

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ