34 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Високоскоростна железница до Тибет пуска през юли Китай

Автономният район Тибет ще пусне в експлоатация високоскоростни влакове от 1 юли. Така вече всички провинции в Китай ще имат имат високоскоростни жп услуги.

По 435-километровия маршрут до столицата на района Лхаса ще се движат влакове от серията „Фусин“, каза представител на Китайската железопътна компания.

Строежът започна през 2014 г. върху жп линията, свързваща Лхаса с Нинчи в източен Тибет. Това е първата електрифицирана жп линия в района, която ще започне да оперира през юни тази година. Поставянето на релсите беше завършено в края на 2020 г. Проектираната скорост по линията е 169 км/ч.

Като собственик на най-развитата високоскоростна железопътна мрежа в света, Китай планира да разшири общата ѝ дължина до около 50 000 км до 2025 г. Тя ще покрива 98% от градовете с население над 500 хиляди души.

 

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ