22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Винербергер кани на уебинар „Porotherm Profi – Еволюция или РЕволюция в строителството“

Винербергер кани на уебинар всички, които обичат новостите и залагат на качествените и модерни продукти. Ако сте готови за съвременните предизвикателства на пазара и сте сред иноваторите, които искат да налагат стандартите вместо да ги следват, заповядайте на форума „Porotherm Profi – Еволюция или РЕволюция в строителството“. Той ще се проведе на 21.10.2021 г. от 16 ч. 

В рамките на час ще научите какви са характеристиките и основните преимущества на системата Porotherm Profi. Ще се запознаете с конкретни анализи, които ще докажат високата ефективност и устойчивост на този изцяло нов метод на работа, както и ще разберете на колко практични и новаторски предимства можете да разчитате. Лектор на събитието ще бъде инж. Петър Петров. 

Регистрирайте се тук и станете посланиците на новата ера в строителството!

             Porotherm Profi – строителна система от бъдещето

Система Porotherm Profi Dryfix Extra

Иновативната технология за зидане на Винербергер – Porotherm Profi вече е факт и активно се предлага на пазара. Макар че системата е доказала своята ефективност и устойчивост в Западна Европа още преди 10 години, в България тази технология за изграждане на стени тепърва набира популярност и в най-скоро време ще стане синоним на модерното строителство, отговарящо на съвременните европейски и световни норми за качество.

Новата ера идва именно със ситемата от бъдещето Porotherm Profi Dryfix Extra на Винербергер. При нея зидарският разтвор отпада като метод на слепване и се замества от специално разработено полиуретаново лепило Dryfix Extra. В комбинация с перфектно калибрираните тухли Porotherm Profi, то осигурява множество предимства, спестява доста неудобства и решава някои от най-честите проблеми, възникващи по време на работа – липса на работна ръка на строителната площадка, скорост на зидане, ограничения на метеорологичните условия през зимата и други.

Флакон Porotherm Profi Dryfix Extra

Полиуретановото лепило Dryfix Extra еднокомпонентно полиуретаново лепило, има температурна устойчивост на разтвора от -40°С до +100°С, изпитано е на якост на натиск и срязване. Системата Dryfix Extra е устойчива и при сеизмични натоварвания и пожари. 

Защо да предпочетем Porotherm Profi

* Porotherm Profi има два пъти по-бърза скорост на зидане

Работа с Porotherm Profi в човекочасове

Новото системно решение включва всички необходими компоненти на зидарията – керамични блокове и PU-лепило. Не се налага да се прилагат допълнителни строителни дейности като подготовка и постоянно следене на състоянието и количеството на разтвор, хоризонтален и вертикален транспорт на разтвор. Удобно е за работа – процесът може да бъде прекъснат и възобновен по всяко едно време без загуби на материала. Не е нужно да се осигурява течаща вода и ел. захранване за разбъркване на разтвора.

* Porotherm Profi гарантира по-икономично зидане

Системното решение включва всички необходими компоненти за изпълнението на зидарията – керамични блокове и полиуретаново лепило. При работа със системата Porotherm Profi се намалява първоначалната инвестиция на проекта, тъй като не се налагат допълнителни строителни спомагателни дейности. Пести се от разходи за транспорт на зидарския разтвор и извозване на строителен отпадък.Елиминират се разходи за вода, ток и механизация, не се прави отчитане в плановете за ПУСО (План за Управление на Строителните Отпадъци). Опаковките на DryFix Extra не заемат голям обем от строителния обект. Празните флакони са с малко тегло и лесно могат да бъдат изхвърлени.

* Porotherm Profi удължава строителния сезон

Уникалността на системата Porotherm Profi Dryfix Extra е в липсата на необходимост от използването на вода. Това променя значително процеса на зидане и отваря допълнителни възможности за удължаване на сезона за строителни дейности. С полиуретановото лепило Dryfix Extra може да се работи при температурен диапазон от -5°C до +35°C. Кратки прекъсвания на строителната дейност са възможни през годината само при наличието на екстремно ниски температури (под -5°С). Липсата на използване на вода за подготовка на зидарския разтвор води до по-бързо изсъхване на конструкцията и съответно готовност на сградата.

Още за характеристиките и предимствата на новата система Porotherm Profi тук

Related Articles

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ