24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

ВиК – Шумен започва цялостна подмяна на водопровода в кв. Дивдядово

ВиК – Шумен започва цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово и прилежащите сградни водопроводни отклонения, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии“, каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК – Шумен.

В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 м водопровод, като на мястото на старите тръби от етернит, ще бъдат положени нови от полиетилен. Ще се обновят и 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата.

По време на изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени. Проектът е част от програмата на ВиК – Шумен за осигуряване на качествено водоснабдяване в обслужвания от дружеството регион.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ