16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

ВиК – Шумен започва цялостна подмяна на водопровода в кв. Дивдядово

ВиК – Шумен започва цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово и прилежащите сградни водопроводни отклонения, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии“, каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК – Шумен.

В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 м водопровод, като на мястото на старите тръби от етернит, ще бъдат положени нови от полиетилен. Ще се обновят и 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата.

По време на изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени. Проектът е част от програмата на ВиК – Шумен за осигуряване на качествено водоснабдяване в обслужвания от дружеството регион.

Related Articles

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ