15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

ВиК – Хасково купува ВиК – Димитровград

Общото събрание на ВиК – Димитровград прие решение търговското предприятие на дружеството да бъде продадено на ВиК – Хасково. До решението се стигна след като миналия петък Общинският съвет в Димитровград даде съгласие за сделката. Така на практика приключват дългогодишните преговори по консолидация на всички водни дружества в област Хасково.

Съдружници във ВиК – Димитровград са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Димитровград. Пазарната стойност на търговското предприятие на ВиК – Димитровград е 380 000 лева, а само задълженията му за електроенергия достигат почти 1 млн. лева.

Консолидацията е единствената възможност на ВиК дружествата да кандидатстват за европейско финансиране, чрез което да се подмени остарялата водна инфраструктура и да се подобри качеството на предоставяните на потребителите услуги.

Необходимите инвестиции за ВиК инфраструктурата на територията на област Хасково са в размер на 774 млн. лв. Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лв. според регионалния генерален план, изготвен по Закона за водите.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ