27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Започна реконструкция на водопроводната мрежа в Сливен

Със символична първа копка в Сливен бе даден старт на проекта за „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД”.

В церемонията участваха председателят на Общински съвет на гр. Сливен г-н Димитър Митев, ВиК експерт в община Сливен г-жа Галя Георгиева, управителят на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев, граждани и заинтересовани страни.

Това е изключително значим проект за нашия град, който вече е в ход, каза управителят на водното дружество инж. Севдалин Рашев. По думите му 1/3 от строително монтажните работи по проекта са изпълнени, като основната цел е намаляването на загубите на питейна вода. Чрез изпълнението на проекта ще се редуцират загубите до 1%.

Част от дейностите по проекта са свързани с новоизграждане и реконструиране на 4 308 м. водопроводна мрежа; подмяна на помпените агрегати на системи „Тунджа“, „Мечкарево“ и „Гергевец“ и ремонт и подмяна на тръбните връзки в сухите камери на резервоарите – средна зона напорен водопровод „Хамбара“ и Висока зона напорен водопровод „Бункера“.

Изграждането на нови и ремонтът на съществуващи водопроводни и канализационни системи – мрежи и съоръжения, вкл. мерки за ефективност в Агломерация Сливен, са част от изпълнението на проект, по който само в града ще се реконструират 22 089 м. водопровод и 738 сградни водопроводни отклонения. Ще се изградят 2924 м канализационна мрежа. Заедно с това ще се извърши реконструкция на 13 шахти и монтаж на 4 разходомера с уред за измерване на налягане и отчитане, както и 1000 водомера за сградните водопроводни отклонения.

Прогнозният срок за приключване на изграждането на нови и реконструкцията на съществуващите водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения е 31.01.2023 г. Срокът за съобщаване на дефекти е 365 дни.

Общата стойност на договора за надзор и Инженер е 1 145 000.00 лв.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ