25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Визия за модернизма в съвременната архитектура представя наш архитект, преподавател в Нюйоркския университет

На 12 май от 17:30 часа в Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив Регионалната колегия на КАБ в Пловдив кани на лекция на тема “Заветът на модернизма в съвременната архитектура и градоустройство“.

Гостуващ лектор е доц. д-р арх. Иван Шумков, завършил четири магистърски степени от ETSA Барселона, Университета във Флоренция и Харвардския университет GSD като стипендиант на Фулбрайт. Той получава докторска степен по архитектура през 2010 г. в Политехническия университет на Каталуния и Колумбийския университет GSAPP като стипендиант на Фондация „Льо Корбюзие“.

Арх. Шумков е доцент в Нюйоркския университет от 2013г. По време на академичната си кариера е преподавал също и в Harvard University GSD, Pratt Institute School of Architecture, Parsons the New School for Design, Intentional University of Catalonia и ETSA Barcelona.

Доц. Шумков е бил главен експерт в Направление „Архитектура и градоустройство“ в София. Преди това (2020-2021) е бил съветник на вицепремиера на България, където е работил по стратегии за регионално развитие, енергийна ефективност, саниране на сгради, иновации, образование, дигитализация на строителната индустрия и плана за възстановяване и устойчивост. Той е лицензиран архитект в Испания, Италия и България.

Related Articles

Изграждат православен храм в карловското село Марино поле

Православен храм ще има карловското село Марино поле. Кмет, духовници и съмишленици положиха основния камък на бъдещата църква. В основите на храма бе положена...

Започват ключови ВиК ремонти в Бургас

Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ ще работят заедно за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места. Действията бяха синхронизирани...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ