13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Виден архитект отличи таланти от Художествената гимназия в Пловдив

Архитект Георги Савов отличи за девети път таланти от Художествената гимназия в Пловдив. Традиционното събитие се състоя в галерия „Резонанс“, където арх. Савов награди призьорите от провеждащия се под негова егида традиционен конкурс за рисунка съвместно с Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Изложбата представя всички ученически творби, участвали в конкурса. За високи художествени постижения годишна стипендия от 400 лв. месечно получи Яна Панева от 10 клас със специалност „Живопис“.

Седем други възпитаници на Художествената гимназия бяха отличени с парични награди за значими успехи. Поощренията получиха – Виолета Великова и Иванка Станилова от специалност „Графика“ с преподавател Пламен Велчев, Антон Луканов със специалност „Рекламна графика“ и Илия Вачев със специалност „Пространствен дизайн“ с преподавател Димитър Келбечев, Габриела Киркова със специалност „Пространствен дизайн“ с преподавател Антония Хайгърова, Иван Банчев със специалност „Живопис“ с преподавател Ангел Китипов, Мартин Сираков със специалност „Стенопис“ с преподавател Христо Жеков.

Създателят и патрон на конкурса арх. Георги Савов е завършил втория випуск на художествената гимназия в Пловдив. Автор е на редица знакови проекти в цялата страна, сред които спортната база на ФК „Ботев“ Пловдив в Коматево и стадион „Христо Ботев“. Като творец и пловдивчанин архитектът подкрепя от 2015 г. с лични средства художественото образование и творческата индивидуалност на бъдещите художници.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ