14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Велико Търново с еко инициатива за по-зелени междублокови терени

За жителите на града Общината осигурява безплатни цветя, храсти, дръвчета

За единадесета поредна година Община Велико Търново обявява еко инициативата „Моята градинка“. Жителите на старопрестолния град отново ще могат да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви цветни и зелени кътове. Необходимият разсад – цветя, храсти и дръвчета, ще бъде осигурен безплатно.

Молбите за залесяване на терените общинска собственост се приемат до 10 март включително. Инициативата „Моята градинка“ е отворена за всички собственици на имоти в града, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения ред.

Заявленията трябва да бъдат депозирани до деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и предпочитаните растения.

След приема на документацията работна група от администрацията ще огледа както пространствата за озеленяване, така и дали избраните от хората растения са подходящи за съответните терени. Ако дадени видове не могат да бъдат засадени на конкретното пространство, те ще бъдат заменени с други.

Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. В десетте издания досега са облагородени над 190 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 8300 цветя и храсти, както и повече от 220 дръвчета.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ