30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Велико Търново с еко инициатива за по-зелени междублокови терени

За жителите на града Общината осигурява безплатни цветя, храсти, дръвчета

За единадесета поредна година Община Велико Търново обявява еко инициативата „Моята градинка“. Жителите на старопрестолния град отново ще могат да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви цветни и зелени кътове. Необходимият разсад – цветя, храсти и дръвчета, ще бъде осигурен безплатно.

Молбите за залесяване на терените общинска собственост се приемат до 10 март включително. Инициативата „Моята градинка“ е отворена за всички собственици на имоти в града, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения ред.

Заявленията трябва да бъдат депозирани до деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и предпочитаните растения.

След приема на документацията работна група от администрацията ще огледа както пространствата за озеленяване, така и дали избраните от хората растения са подходящи за съответните терени. Ако дадени видове не могат да бъдат засадени на конкретното пространство, те ще бъдат заменени с други.

Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. В десетте издания досега са облагородени над 190 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 8300 цветя и храсти, както и повече от 220 дръвчета.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ