8 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Велико Търново става част от пилотна платформа за електронно управление

Оптимизират се над 50 административни услуги за гражданите и бизнеса

Община Велико Търново става част от пилотния проект и платформата „Облачни е-услуги за администрацията“, който се реализира от Столична община и Министерството на електронното управление. Над 50 електронни услуги ще се предоставят на гражданите и бизнеса много по-бързо и удобно, в резултат на което административното обслужване ще бъде значително оптимизирано. Освен старопрестолния град, партньор по проекта е и Община Челопеч, а самата платформа ще бъде достъпна и за всички останали общини от следващата година.

Основната цел е осигуряване на платформа за автоматизация на работните процеси в администрацията. Гражданите ще могат да подават своите заявления за съответната услуга чрез портала, достъпен на страницата на Министерството на електронното управление. Освен бързина на обработката, иновативната информационна система ще осигури възможност за непрекъснат мониторинг от страна на обществото и обратна връзка.

50-е електронни услуги ще са интегрирани с всички национални регистри. По този начин различни отдели, областни и общински администрации ще могат да си комуникират автоматизирано, бързо и ефективно.

Проектът се реализира по ОП „Добро управление“ и е реална стъпка към дигитална трансформация като надграждане на досегашното функциониране на електронните услуги.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ