28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Велико Търново отчита ръст на инвестиционната активност

Във Велико Търново се регистрира увеличение на инвестиционната активност по време на извънредното положение и епидемичната обстановка. С повече от 4 милиона лева обаче са намалели приходите от местни данъци и такси, за чиято компенсация ще се търсят начини до края на годината, информира БНР.

На онлайн сесия на Великотърновския общински съвет кметът Даниел Панов отчете увеличение от 17% на издадените разрешения за строеж за първото полугодие и близо един милион лева постъпления от местния данък, платен при сделки с недвижими имоти, което определи като добър знак за икономическо съживяване на местната икономика.

Същевременно се отчитат близо 40% неизпълнение на приходите от местни данъци и такси, заради облекченията за бизнеса и гражданите по време на извънредното положение. С половин милион лева са по-малко приходите от нереализирани културни събития. Значително са увеличени разходите за социални услуги.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ