15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Велико Търново отчита ръст на инвестиционната активност

Във Велико Търново се регистрира увеличение на инвестиционната активност по време на извънредното положение и епидемичната обстановка. С повече от 4 милиона лева обаче са намалели приходите от местни данъци и такси, за чиято компенсация ще се търсят начини до края на годината, информира БНР.

На онлайн сесия на Великотърновския общински съвет кметът Даниел Панов отчете увеличение от 17% на издадените разрешения за строеж за първото полугодие и близо един милион лева постъпления от местния данък, платен при сделки с недвижими имоти, което определи като добър знак за икономическо съживяване на местната икономика.

Същевременно се отчитат близо 40% неизпълнение на приходите от местни данъци и такси, заради облекченията за бизнеса и гражданите по време на извънредното положение. С половин милион лева са по-малко приходите от нереализирани културни събития. Значително са увеличени разходите за социални услуги.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ