21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Великобритания забранява продажбата на нови превозни средства с дизелови и бензинови двигатели

Обединеното кралство планира да намали емисиите на парникови газове, като забрани продажбата на нови превозни средства с дизелови и бензинови двигатели от 2035 година, съобщават от офиса на британския премиер Борис Джонсън .

В стремежа си да минимизира замърсяването на въздуха до 2050 години се очаква британските власти да добавят към този забранителен списък и хибридните автомобили.

Промяната идва, след като експерти заявиха, че 2040 година ще бъде твърде късно, ако Великобритания желае да постигне целта си да отделя на практика нулев въглероден двуокис до 2050 година, съобщава Би Би Си.

Ежегодната среща на ООН за оценка на напредъка в борбата с измененията на климата COP26 ще се проведе в Глазгоу. На нея се очаква Джонсън да каже, че забраната за продажба на нови бензинови и дизелови автомобили може да влезе в сила по-рано от 2035-а година, ако това е възможно.

След като мярката бъде официализирана британците ще могат да купуват само електрически автомобили и микробуси или такива с водородни горивни клетки.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ