20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Варна става по-зелена през 2020-а с над два милиона лева

Над 2 милиона лева ще инвестира община Варна в поддръжката и изграждането на зелени площи. Тези пари ще дойдат от приходите от туристически данък, който се очаква тази година да е близо 4,2 млн. лв, информират от администрацията.

Акцентът ще е върху озеленяването в районите „Одесос“ и „Приморски“, както и в Аспаруховия парк, където има най-голям поток от туристи. Решениетоза разпределение на средствата е взето на заседание на комисията по „Туризъм, търговия и рекламна дейност“.

За организиране на събития с местно и национално значение, допринасящи за развитието на туризма през 2020-а година са заложени 1,432 млн. лв. Със средства от събрания от туризма данък ще бъдат финансирани и част от събитията в културния и спортния календар на Варна.

Related Articles

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ