36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Варна: Напредва изграждането на Учебния дълбоководен басейн в Морското училище

С добри темпове напредва работата по изграждането на Учебния дълбоководен басейн в двора на Морското училище във Варна. Съоръжението ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия.

Учебният дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е проектиран от „REDOX architecture studio“ с главен проектант арх. Константин Славов. Първата копка беше направена през март 2021 г.

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер (HUET), което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море. Визуализации на проекта тук .

Снимки: Клуб на младия архитект към САБ – Варна

Related Articles

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ