11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Варна: Напредва изграждането на Учебния дълбоководен басейн в Морското училище

С добри темпове напредва работата по изграждането на Учебния дълбоководен басейн в двора на Морското училище във Варна. Съоръжението ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия.

Учебният дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е проектиран от „REDOX architecture studio“ с главен проектант арх. Константин Славов. Първата копка беше направена през март 2021 г.

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер (HUET), което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море. Визуализации на проекта тук .

Снимки: Клуб на младия архитект към САБ – Варна

Related Articles

На 2 декември: Варна е домакин на мащабен кариерен форум

Събитието събира представители на бизнеса и мотивационни лектори на световно ниво Морската столица Варна е домакин на най-големия кариерен форум за българи в страната и...

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ