18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Варна: Напредва изграждането на Учебния дълбоководен басейн в Морското училище

С добри темпове напредва работата по изграждането на Учебния дълбоководен басейн в двора на Морското училище във Варна. Съоръжението ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия.

Учебният дълбоководен басейн във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ е проектиран от „REDOX architecture studio“ с главен проектант арх. Константин Славов. Първата копка беше направена през март 2021 г.

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер (HUET), което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили. В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море. Визуализации на проекта тук .

Снимки: Клуб на младия архитект към САБ – Варна

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ