24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Варна: Монтират нова чешма с минерална вода в кв. „Младост“

Предстои в конструкцията да се вгради и барелеф на Капитан Петко войвода

Конструкцията на нова чешма с минерална вода е монтирана в кв. „Младост“ във Варна. Предстоят дейности по доизграждане и облицовка с камък. До дни ще бъде вграден и барелефът на Капитан Петко войвода, както е било на старата демонтирана чешма. Минералната вода е от същия каптаж като предишната.

Според Общината, новото място няма да пречи на придвижването на автомобили по булеварда, тъй като не е в близост до платното за движение. На мястото има и паркинг за автомобили. Предвидена е система за видеонаблюдение.

Припомняме, че на мястото на бившия Дом „Младост“ във Варна се изгражда нов едноименен комплекс с минерална вода. Проектът на бул. „Сливница“ 194 включва жилищна сграда, рехабилитационен център за хора с увреждания, спортно – развлекателен комплекс с басейни, СПА, търговски помещения и подземни гаражи.

Снимка: Община Варна

Related Articles

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ