Варна изгражда спортни съоръжения за над 14 млн. лева

0

Над 14,3 млн. лева ще бъдат инвестирани в спортни съоръжения през тази година, когато Варна е Европейски град на спорта. Средствата, залегнали в пректобюджета на общината, са предвидени за изграждането на чисто нови комплекси и за реконструкцията на стадион „Спартак“.

Един от мащабните проекти, който предстои да бъде реализиран, е строителството на многофункционален спортен комплекс в район „Владислав Варненчик”. Той ще бъде и най-модерният в града. За изграждането му в бюджета са заложени малко над 7,5 млн. лв. Около 2,2 млн. лв. от местната хазна ще се използват за спортен комплекс на ул. „Студентска“, а близо 1,8 млн. лева – за парк и спортни съоръжения в кв. „Виница“. За основния ремонт на стадион „Спартак“ са планирани 1,93 млн. лева. Над три пъти са увеличени средствата за дейност „Спортни бази за спорт за всички“. През тази година бюджетът е в размер на 21 млн. лева при 6,47 млн. лева за 2018 г. Търсят се варианти и за завършване на залата за бадминтон и тенис на маса в кв. „Младост“ и за превръщането й в мултифункционално съоръжение. Също така има идея за проектиране на малка тренировъчна зала с мобилни седалки за 1000 души, която да е алтернатива на Двореца на културата и спорта. Има подходящ терен от 6 дка до училище „Никола Вапцаров“, върху който през следващите години може да бъде построена залата.

Общинските съветници одобриха проекторамката по програма „Спорт“, при която също има сериозно увеличение на бюджета. През тази година тя е в размер на 2 млн. и 135 хил. лева, с 835 хил. лева повече спрямо първоначалния бюджет за 2018 г. В тази сума е включено финансирането на събитията, свързани с титлата „Варна – Европейски град на спорта“.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си