9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Ваканцията в Гърция поскъпва заради скока на горивата от днес

По-изгодно е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот

По-скъп e транспортът от днес в Гърция. Тарифата на такситата в южната ни съседка се покачва поради високите цени на горивата. Собствениците на транспортни фирми дори обявиха, че са в стачна готовност, ако от началото на следващата седмица правителството не премахне акциза върху горивата,информира БНР.

С близо 30% са по-скъпи цените и на фериботните билети, за да се балансират разценките на скъпото гориво. Почти хиляда евро само за транспорт плаща четиричленно семейство с кола, ако пътува с ферибот от Атина до Родос и обратно.

Покачването на цената на фериботите е в зависимост от разстоянието, като увеличението например до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от миналата година. По-евтино е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот, изчисляват гърците.

По-скъпи са и услугите на плажа, като заведенията продават напитките с по две-три евро по-скъпо от миналия сезон. Безплатни остават общинските плажове, които и сега са добре поддържани, но само с чадъри.

Related Articles

Започва двудневен икономически форум в Пловдив

Дипломати, министри и експерти ще дискутират механизмите за регионално развитие и растеж Министри, дипломати и експерти пристигат в Пловдив на престижен двудневен форум на тема...

Подобряват енергийните характеристики на Младежкия център в Димитровград

Община Димитровград спечели нов проект по Плана за възстановяване и устойчивост. Обектът на интервенция е сградата на Детския и младежки център, който се намира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ