16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Ваканцията в Гърция поскъпва заради скока на горивата от днес

По-изгодно е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот

По-скъп e транспортът от днес в Гърция. Тарифата на такситата в южната ни съседка се покачва поради високите цени на горивата. Собствениците на транспортни фирми дори обявиха, че са в стачна готовност, ако от началото на следващата седмица правителството не премахне акциза върху горивата,информира БНР.

С близо 30% са по-скъпи цените и на фериботните билети, за да се балансират разценките на скъпото гориво. Почти хиляда евро само за транспорт плаща четиричленно семейство с кола, ако пътува с ферибот от Атина до Родос и обратно.

Покачването на цената на фериботите е в зависимост от разстоянието, като увеличението например до Самос, Хиос и Лесбос е с 200 евро повече от миналата година. По-евтино е да се пътува със самолет до островите, отколкото с ферибот, изчисляват гърците.

По-скъпи са и услугите на плажа, като заведенията продават напитките с по две-три евро по-скъпо от миналия сезон. Безплатни остават общинските плажове, които и сега са добре поддържани, но само с чадъри.

Related Articles

Изложба „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“

Камарата на архитектите в България (КАБ) кани на откриването на пътуващата изложба „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ)....

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ