11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Важно! Правителството представя Плана за възстановяване и устойчивост пред ЕК в Брюксел

15 октомври е важен ден за България. Правителството представя Плана за възстановяване и устойчивост пред Европейската комисия в Брюксел днес. Той е част от паневропейската програма за компенсиране на икономическите щети, причинени от COVID кризата.

През последните месеци по Плана се работи интензивно от два поредни кабинета. Опитахме се да го комуникираме с 46-ото Народно събрание, с браншови организации и заинтересовани структури”, коментира важния документ служебният премиер Стефан Янев.

Надяваме се с представянето му пред Европейската комисия да отворим пътя за детайлните разговори за неговото окончателно приемане, за да може да тръгнат свежи пари към българския бизнес”, каза още той.

Планът представлява програма за дългосрочни инвестиции и реформи. Те ще допринесат за това българската икономика да бъде по-силна и по-конкурентноспособна. Ще й дадат тласък и ще повишат благосъстоянието на гражданите, смятат от служебния кабинет.

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ