29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Важно! Правителството представя Плана за възстановяване и устойчивост пред ЕК в Брюксел

15 октомври е важен ден за България. Правителството представя Плана за възстановяване и устойчивост пред Европейската комисия в Брюксел днес. Той е част от паневропейската програма за компенсиране на икономическите щети, причинени от COVID кризата.

През последните месеци по Плана се работи интензивно от два поредни кабинета. Опитахме се да го комуникираме с 46-ото Народно събрание, с браншови организации и заинтересовани структури”, коментира важния документ служебният премиер Стефан Янев.

Надяваме се с представянето му пред Европейската комисия да отворим пътя за детайлните разговори за неговото окончателно приемане, за да може да тръгнат свежи пари към българския бизнес”, каза още той.

Планът представлява програма за дългосрочни инвестиции и реформи. Те ще допринесат за това българската икономика да бъде по-силна и по-конкурентноспособна. Ще й дадат тласък и ще повишат благосъстоянието на гражданите, смятат от служебния кабинет.

Related Articles

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ