4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Важно за шофьорите! Последен уикенд за смяна на гумите със зимни

Остават само два дни до изтичане на крайния срок, до който водачи на МПС трябва да сменят летните си гуми с такива, подходящи за зимни условия. Това напомнят от сектор “Пътна полиция”.

От 15 ноември до 1 март всички автомобили в страната трябва да са оборудвани с гуми, подходящи за зимните условия – протекторът на гумата да е не по-малък от 4 милиметра. Това дава много по-добро сцепление с пътя, като значително намалява вероятността за ПТП, категорични са проверяващите.

Глобата за неподходящи за условията гуми е 50 лв. Парични санкции ще се налагат и за неработещи светлини, като те ще бъдат в размер на 20 лв. Паралелно с проверките за гуми продължава и акция “Зима”, която вече е във втория си етап на изпълнение. Проверяват се пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя.

Related Articles

От МРРБ: Велинград получава пари за пътна инфраструктура

Община Велинград е сред първите общини, подписали споразумения с МРРБ за инвестиционно проектиране на инфраструктура. Те са за финансиране на проектирането на пътна инфраструктура....

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ