15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Важно за шофьорите! Последен уикенд за смяна на гумите със зимни

Остават само два дни до изтичане на крайния срок, до който водачи на МПС трябва да сменят летните си гуми с такива, подходящи за зимни условия. Това напомнят от сектор “Пътна полиция”.

От 15 ноември до 1 март всички автомобили в страната трябва да са оборудвани с гуми, подходящи за зимните условия – протекторът на гумата да е не по-малък от 4 милиметра. Това дава много по-добро сцепление с пътя, като значително намалява вероятността за ПТП, категорични са проверяващите.

Глобата за неподходящи за условията гуми е 50 лв. Парични санкции ще се налагат и за неработещи светлини, като те ще бъдат в размер на 20 лв. Паралелно с проверките за гуми продължава и акция “Зима”, която вече е във втория си етап на изпълнение. Проверяват се пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ