36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Важно за пловдивчани и гости! 2 ключови кръстовища с нова организация на движение

Нова организация на движението се въвежда от утре – 23 юни, на две възлови кръстовища в Пловдив, информират от „Организация и контрол на транспорта“. Решението за това е взето от Експертния съвет към Общинската комисия по безопасност на движението по предложение на експертите от общинското предприятие, а целта е да се облекчи трафикът.

Премахва се светофарната секция за десен завой от ул. „Скопие“ към бул. „Македония“ на кръстовището между двете пътни артерии. До пътен знак Г2 – „Движение само надясно след знака“ ще бъде монтиран знак Б2 – „Стоп“. Според направеното обследване това ще намали престоя на автомобилите, пътуващи в посока към Бетонния мост.

По същия начин се реорганизира движението и на кръстовището до Художествената галерия „2019“. Идващите от ул. „Преслав“ няма да чакат светофарът да светне зелено за десен завой по ул. „Гладстон“ в посока към бул. „Руски“. И там светофарната секция ще бъде свалена и ще бъде поставен знак „Стоп“.

Промените ще бъдат направени в петък, за да може през предстоящите почивни дни участниците в движението да се адаптират към тях, допълват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ