15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Важно за пловдивчани и гости! 2 ключови кръстовища с нова организация на движение

Нова организация на движението се въвежда от утре – 23 юни, на две възлови кръстовища в Пловдив, информират от „Организация и контрол на транспорта“. Решението за това е взето от Експертния съвет към Общинската комисия по безопасност на движението по предложение на експертите от общинското предприятие, а целта е да се облекчи трафикът.

Премахва се светофарната секция за десен завой от ул. „Скопие“ към бул. „Македония“ на кръстовището между двете пътни артерии. До пътен знак Г2 – „Движение само надясно след знака“ ще бъде монтиран знак Б2 – „Стоп“. Според направеното обследване това ще намали престоя на автомобилите, пътуващи в посока към Бетонния мост.

По същия начин се реорганизира движението и на кръстовището до Художествената галерия „2019“. Идващите от ул. „Преслав“ няма да чакат светофарът да светне зелено за десен завой по ул. „Гладстон“ в посока към бул. „Руски“. И там светофарната секция ще бъде свалена и ще бъде поставен знак „Стоп“.

Промените ще бъдат направени в петък, за да може през предстоящите почивни дни участниците в движението да се адаптират към тях, допълват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ