Български шофьори заминават на протест в Брюксел

0

360 български шофьори, организирани от Съюза на международните превозвачи (СМП) у нас, заминават за да участват в протест в Брюксел срещу така наречения План Макрон. Те ще бъдат на пл. „Люксембург“ в белгийската столица, тъй като на този ден заседава транспортната комисия.

В протеста ще участват още превозвачи от Полша, Унгария, Румъния и Литва. Други евентуални участия ще има от Хърватия, Словения, Латвия и Естония. Протестите се подкрепят и от Ирландия и Малта.

„Ще пеем, ще говорим, искаме да информираме и обществото на Белгия по какъв начин са конструирани едни закони. Как под претекста, че това всичко е в полза на шофьорите, на социалните права, се приемат текстове, които целят да унищожат транспортния бизнес в Източна Европа“, каза Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи

Протестиращите превозвачи ще бъдат последователни в действията си и ще изчакат да видят какво ще реши транспортната комисия, допълни той. Предстои и гласуване в Европарламента, там също може да има промени в текстовете, а след това предстоят триалози между транспортната комисия, Европарламента и Съвета на Европа.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си