34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Българска компания планира производство на над 20 000 лекотоварни електромобила годишно

Автомобилната компания „Син Карс Индъстри“ предвижда да произвежда над 20 хиляди електрически лекотоварни автомобила годишно. Това стана ясно при представянето на L CITY – първия електрически лекотоварен автомобил, произведен изцяло от българската компания.

Собственикът й Росен Даскалов съобщи, че разработката на електрическия лекотоварен автомобил е започнала през 2018 г. и някои елементи от производството ще бъдат роботизирани. „В товарното пространство са вградени фотоволтаични панели, като при слънчево време автомобилът връща до 20% от капацитета на батерията обратно за един ден. Това означава, че реалният пробег е около 250 – 300 километра“, обясни мениджърът. По думите му компанията има подобна разработка и за автобуси и камиони, а автомобилът вече е представен на изложението в Мюнхен с отличен отзвук от участието. В момента инженерингът, дизайнът, техниката на прототипиране и тестването на колите става в България.

Тази иновация е скок в бъдещето и тя е изцяло българска“, коментира министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в представянето на електрическото превозно средство. Тя подчерта, че бъдещето е в зелените и високите технологии.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ