11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Летище София и Българската стопанска камара ще си сътрудничат в бизнес анализите

БСК и Летище София ще си сътрудничат в бизнес анализите, товарния транспорт и човешките ресурси. Това стана ясно по време на провелата се среща на председателя на БСК Добри Митрев с изпълнителния директор на „СОФ Кънект“ АД (новият оператор на Летище София) Хесус Кабайеро. 

В момента тече модернизация на обектите, намиращи се на Терминал 2 на Летище София. В ход са и два мащабни инвестиционни проекта – ремонт на паркинга на летището и подготовка за покупка на нова багажна система.

Добри Митрев представи възможностите на БСК за партньорство, като отбеляза, че в продължение на 42 години Камарата е икономически дисидент, чиято основна цел е защита на българските работодатели. „Стараем се да сме възможно най-добрият адвокат на българския бизнес и да имаме професионални, а не политически отношения с всички институции“, подчерта председателят на БСК.

Хесус Кабайеро представи новия екип, който ще управлява Летище София, както и инвестиционния план на „СОФ Кънект“. „Амбицията ни е не просто да модернизираме летището, а то да донесе добавена стойност за столицата и за България. Част от това е развиването на мрежата полети от и към София, за което водим ежедневни преговори с авиокомпаниите, с местната и централна власт и целия туристически сектор “, подчерта г-н Кабайеро. Той добави, че летищните такси на Летище София са сред най-ниските в Европа и, независимо че това генерира загуби за концесионера, те ще бъдат запазени през 2022 г. Идеята е да се подпомогне възстановяването на авиокомпаниите и привличането на нови партньори.

Ръководителите на БСК и „СОФ Кънект“ постигнаха договореност да обединят усилия в бизнес анализите, включително оценка на потенциала на товарния транспорт и дейностите по ремонт и поддръжка на авиационна техника, както и по въпросите свързани с управлението, квалификацията и обучението на човешките ресурси и управлението и оптимизацията на процесите.

В срещата участваха още Станислав Попдончев – зам.-председател и главен финансов директор на БСК, и Росен Бъчваров – директор „Връзки с институциите и комуникации“ на „СОФ Кънект“.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ