17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

България продава част от сграда на Международната инвестиционна банка в Москва

Министерският съвет одобри позицията на Република България за продажба на част от сградния фонд на Международната инвестиционна банка (МИБ) в Москва, Руска федерация.

Решението на правителството е във връзка с преместването на седалището на банката в Будапеща, Унгария, и възможностите за последващо използване на сградния фонд на МИБ, намиращ се в руската столица.

Международната инвестиционна банка е многостранна финансова институция за развитие, в която членуват България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Дейността й е свързана с финансиране и съфинансиране на икономически обосновани инвестиционни проекти и програми на страните членки, които са с приоритетно значение за развитието и диверсификацията на икономиките им, както и други проекти, които отговарят на целите на банката.

Международната инвестиционна банка подписа споразумение за придобиване на историческата сграда Lánchíd Palota, за да бъде разположена централата й в Будапеща, пише на сайта на международната финансова институция.

Related Articles

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ