21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

България и Тунис обсъждат стратегия за партньорство в строителството

Възможностите за активизиране на българо-тунизийските икономически отношения и сътрудничеството в различни сектори обсъдиха председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев и новият посланик на България в Тунис Веселин Дянков.

Приоритет ще бъдат отраслите строителство, информационни технологии, инженеринг, туризъм, търговия и др.

“Една от основните ми задачи е да промотирам българския бизнес в Тунис. И въпреки че мисията ни е малка – един посланик и един дипломат, ще работим активно за организиране на българо-тунизийски бизнес форум в най-кратки срокове”, сподели новоназначеният посланик.

По данни на БНБ, през 2019 г. тунизийските инвестиции в България са в размер на 3,1 млн. евро, а българските инвестиции в Тунис са 0.4 млн. евро.

“Тунис участва във всички Рамкови програми на ЕС. От интерес за нас са Еразъм + Мобилност за установяване на контакти между млади предприемачи, студенти от инженерни специалности. Също и COSME сега – Single Market, за международно коопериране“. Това сподели по време на срещата гл. директор “Външноикономическо сътрудничество” в БСК Веселин Илев.

 

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ