7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

България в топ 25 в света по ръст на цените на жилищата

България се нарежда в топ 25 в света по ръст в цените на жилищата. Въпреки кризата – през последната година имотите у нас продължават да поскъпват, а изтеглените ипотечни кредити – да растат.

Именно жилищата в столицата са поскъпнали най-много за година – средно с 8.8 % към второто тримесечие. Така средната цена за кв. м в София вече е 1175 евро. Ръстове в цените на жилищата от бранша отчитат и в другите големи градове – Пловдив, Варна и Бургас.

Така България се нарежда на 25 място в света по ръст в цените на имотите. Средно към средата на 2021-а жилищата у нас са поскъпнали със 7.5 % за година, показва изследване на имотния пазар сред 55 държави в света.

Според данните в София сделките, сключени през 2021 г. са с около 50% повече от тези през 2020 г. и са с между 20-30% повече от 2019 г. В останалите градове са се увеличили с около 20-30% процента.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ