24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра. Проектът на Гелов е част от конкурса „Нека бъдем цветни Гьотеборг“. Това е състезание, което цели да промени визията на градски пространства по артистичен начин.

Същевременно надпреварата има и социална кауза. Включва безработни младежи в реализацията на проектите с идеята да обедини града, чрез полагане на съвместен труд за облагородяване на средата в него. По време на работата участващите младежи са обучавани да станат професионални художници, информира Safe News.

Художникът прибавя към силуета на моста елементи на „лего“, в запазените цветове на играта . Централните подпорни колони на моста сякаш са изградени от ярките блокчета на конструктора и привличат погледа отдалеч.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ