16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Българинът пазарува пестеливо за домашната градина и балкон

Една пета от българите пазаруват материали, консумативи и растения за домашната градина или балкон между 2 и 3 пъти месечно. Това показва допитване на Nielsen Admosphere Bulgaria.

Женитe, както и хората от селата, са по активни в този сегмент на търговията. Клиентите харчат между 21 и 50 лв. за градински стоки и растения, показват данните.

Около 15% плащат между 51 и 100 лв. за едно посещение. Малка част от хората – едва 5% отделят повече от 100 лв. наведнъж. Мъжете харчат повече от жените, показва статистиката. Същото важи и за хората между 34 и 54-годишна възраст, които са склонни да отделят малко повече средства за такъв тип стоки. Хората над 55 години и тези от 15 до 34 години обикновено отделят минимални средства за растения и градински консумативи.

Близостта на търговския обект до дома, достъпната локация и удобното паркиране са важни и определящи за малко над една трета от хората, разкрива допитването.

 

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ