21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Българинът пазарува пестеливо за домашната градина и балкон

Една пета от българите пазаруват материали, консумативи и растения за домашната градина или балкон между 2 и 3 пъти месечно. Това показва допитване на Nielsen Admosphere Bulgaria.

Женитe, както и хората от селата, са по активни в този сегмент на търговията. Клиентите харчат между 21 и 50 лв. за градински стоки и растения, показват данните.

Около 15% плащат между 51 и 100 лв. за едно посещение. Малка част от хората – едва 5% отделят повече от 100 лв. наведнъж. Мъжете харчат повече от жените, показва статистиката. Същото важи и за хората между 34 и 54-годишна възраст, които са склонни да отделят малко повече средства за такъв тип стоки. Хората над 55 години и тези от 15 до 34 години обикновено отделят минимални средства за растения и градински консумативи.

Близостта на търговския обект до дома, достъпната локация и удобното паркиране са важни и определящи за малко над една трета от хората, разкрива допитването.

 

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ