19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Бургас: Строят стоянка за малки риболовни кораби в кв. „Сарафово“

Безвъзмездно право на строеж върху поземлени имоти, за изграждане на защитена лодкостоянка, учреди в полза на Община Бургас Министерският съвет.

Имотите са разположени непосредствено до бургаския квартал „Сарафово“. Предоставените терени са публична държавна собственост и представляват части от морското дъно в границите на вътрешните морски води на България в Черно море. Това съобщиха от Областната управа в града.

Инвестиционната инициатива на местната община е за изграждане на лодкостоянка с нови хидротехнически пристанищни съоръжения.

Проектният капацитет на лодкостоянката е за 20 малки риболовни кораба. Те ще позволяват заставането на котва или приставането, престояването, изтеглянето на брега и обслужването. В т.ч. и разтоварване на уловите, зареждане с гориво, вода или хранителни продукти, както извършване на частични ремонти на малки риболовни кораби за дребномащабен крайбрежен риболов.

Проектът предвижда още върху части от морското дъно да бъде изградено хидротехническо пристанищно съоръжение за защита на акваторията.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ