16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Бургас: Строят стоянка за малки риболовни кораби в кв. „Сарафово“

Безвъзмездно право на строеж върху поземлени имоти, за изграждане на защитена лодкостоянка, учреди в полза на Община Бургас Министерският съвет.

Имотите са разположени непосредствено до бургаския квартал „Сарафово“. Предоставените терени са публична държавна собственост и представляват части от морското дъно в границите на вътрешните морски води на България в Черно море. Това съобщиха от Областната управа в града.

Инвестиционната инициатива на местната община е за изграждане на лодкостоянка с нови хидротехнически пристанищни съоръжения.

Проектният капацитет на лодкостоянката е за 20 малки риболовни кораба. Те ще позволяват заставането на котва или приставането, престояването, изтеглянето на брега и обслужването. В т.ч. и разтоварване на уловите, зареждане с гориво, вода или хранителни продукти, както извършване на частични ремонти на малки риболовни кораби за дребномащабен крайбрежен риболов.

Проектът предвижда още върху части от морското дъно да бъде изградено хидротехническо пристанищно съоръжение за защита на акваторията.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ