9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Бургас: Строят стоянка за малки риболовни кораби в кв. „Сарафово“

Безвъзмездно право на строеж върху поземлени имоти, за изграждане на защитена лодкостоянка, учреди в полза на Община Бургас Министерският съвет.

Имотите са разположени непосредствено до бургаския квартал „Сарафово“. Предоставените терени са публична държавна собственост и представляват части от морското дъно в границите на вътрешните морски води на България в Черно море. Това съобщиха от Областната управа в града.

Инвестиционната инициатива на местната община е за изграждане на лодкостоянка с нови хидротехнически пристанищни съоръжения.

Проектният капацитет на лодкостоянката е за 20 малки риболовни кораба. Те ще позволяват заставането на котва или приставането, престояването, изтеглянето на брега и обслужването. В т.ч. и разтоварване на уловите, зареждане с гориво, вода или хранителни продукти, както извършване на частични ремонти на малки риболовни кораби за дребномащабен крайбрежен риболов.

Проектът предвижда още върху части от морското дъно да бъде изградено хидротехническо пристанищно съоръжение за защита на акваторията.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ