24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Бургас започва да реновира стари мебели на депото в с. Братово

Да ремонтирате, осъвремените или да претапицирате старите си мебели лесно и удобно, вече става възможно, поне за хората от района на Бургас.

Всички опции, които вдъхват нов живот на старата мебелировка ще се извършват в Демонстрационния център за ремонт и повторна употреба на мебели, който ще бъде изграден на Депото за отпадъци в с.Братово.

Създаването му е по проект на Община Бургас „Прилагане на модел за управление на едрогабаритни отпадъци от бита на територията на община Бургас“. Той се изпълнява по ОП „Околна среда.

Демонстрационният център ще бъде изграден като конструкция от 3 модула: два модула ще се използват като работилница и място за подготовка на мебелите или части от тях за повторна употреба. Третият модул ще се използва за склад и за съхраняване на готовите мебели или нови продукти преди да бъдат извозени до шоурум/изложение/магазин за мебели втора употреба. Транспортирането на мебелите ще бъде безплатно след заявка от страна на гражданите.

След постъпване в Центъра на старите мебели първо ще бъде направен анализ на състоянието им и възможностите за реновиране и ремонт. Ще се обследват конструктивните елементи, подвижност и амортизация и ще се изготвя проект за укрепване и повишаване на устойчивостта на изделието.

За всяко изделие ще се разработва 3D визуализация, както и подробна спецификация на заложените материали и описание на технологията на изпълнение, за да могат собствениците на мебелите да добият представа как ще изглеждат след ремонта.

В работата ще бъдат ангажирани представители на НХА от Специалности „Реставрация“, „Рекламен дизайн“, „Индустриален дизайн“, „Дизайн за детската среда“, които ще помагат с идеи и професионални проекти и съвети. Всички мебели, които влизат в Центъра за ремонт, ще се теглят и ще се води регистър със снимки и история за всеки артикул. Регистърът освен за отчетност ще служи и като източник на информация за мебелите предоставени за повторна употреба и ремонт.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ